П`ятниця
17.05.2024
09:24
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 612
Міні-чат
Друзі сайту
  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    НВК "Вербівська ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ"

     

     

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
    ПОСТАНОВА

    від 6 серпня 2014 р. № 353
    Київ

    Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591

     

    Кабінет Міністрів України постановляє:

    1. Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591 “Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах” (Офіційний вісник України, 2004 р., № 47, ст. 3107; 2012 р., № 60, ст. 2437) зміни, що додаються.

    2. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2015 року.

     

    Прем'єр-міністр України                                                                          А.ЯЦЕНЮК

    Інд.70

     

     

    ЗАТВЕРДЖЕНО
    постановою Кабінету Міністрів України
    від 6 серпня 2014 р. № 353

    ЗМІНИ,
    що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України
    від 22 листопада 2004 р. № 1591

    1. У назві та тексті постанови слова “оздоровчих закладах” замінити словами “дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”.

    2. Абзац сьомий підпункту 1 пункту 1 викласти у такій редакції:

    “дитячих закладах оздоровлення та відпочинку згідно з додатком 6”.

     

    3. У пункті 3 слова “Міністерству освіти і науки, молоді та спорту” замінити словами “Міністерству освіти і науки”.

    4. У пункті 4 слова “Міністерством освіти і науки, молоді та спорту” замінити словами “Міністерством освіти і науки”.

    5. Додатки 6 і 8 до постанови викласти в такій редакції:

     

     

    “Додаток 6
    до постанови Кабінету Міністрів України
    від 22 листопада 2004 р. № 1591
    (в редакції постанови Кабінету Міністрів України
    від 6 серпня 2014 р. № 353)

    НОРМИ
    харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

    (денна норма на одну дитину, грамів/ккал)

     

    Найменування продукту

    Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку

     

     

    праці та відпочинку,наметові містечка

    позаміські (стаціонарні), дитячі центри

    санаторного типу

    табір з денним перебу-ванням

     

     

    діти віком 12-17 років включно

    діти віком до 10 років включно

    діти віком 11-17 років включно

    діти віком до 10 років включно

    діти віком 11-17 років включно

    діти віком 8-14 років включно

     

     

    Хліб житній

    150/393

    100/254

    125/308

    125/308

    125/308

    40/131

     

     

    Хліб пшеничний

    200/521

    125/380

    150/395

    200/521

    200/521

    90/234

     

     

    Борошно пшеничне

    70/164

    50/158

    50/158

    30/101

    40/172

    10/33

     

     

    Крохмаль*

    4/15

    4/15

    4/15

    4/15

    4/15

    3/10

     

     

    Крупи, бобові, макаронні вироби

    140/360

    65/221

    85/372

    65/221

    85/372

    32/120

     

     

    Картопля

    400/233

    320/181

    400/233

    320/181

    400/233

    180/132

     

     

    Овочі різні

    420/24

    350/20

    450/27

    350/20

    450/50

    210/22

     

     

    Фрукти свіжі

    250/105

    250/105

    250/105

    300/326

    450/468

    50/21

     

     

    Соки

    200/84

    200/84

    200/84

    200/84

    200/84

    50/21

     

     

    Фрукти сушені*

    20/51

    15/46

    15/46

    10/56

    10/56

    10/28

     

     

    Кондитерські вироби

    50/173

    50/173

    50/173

    50/195

    50/195

    10/46

     

     

    Цукор

    60/217

    40/176

    60/217

    50/185

    60/217

    35/147

     

     

    Мед, медопродукти*

    4/13

    4/13

    4/13

    5/16

    5/16

    2/6

     

     

    Масло вершкове

    40/237

    45/320

    50/367

    45/320

    50/367

    20/148

     

     

    Олія

    20/160

    18/156

    20/160

    15/144

    20/160

    8/70

     

     

    Сало*

    7/30

    5/21

    9/38

    5/21

    5/21

     

     

     

    Яйця, штук

    1/64

    1/64

    1/64

    1/64

    1/64

     

     

     

    Молоко, кисломолочні продукти

    500/230

    500/230

    500/230

    500/230

    500/230

    250/147

     

     

    Сир кисломолочний

    50/71

    40/57

    40/57

    60/86

    60/86

    25/37

     

     

    Сир твердий

    20/58

    15/47

    15/47

    10/30

    10/30

    5/15

     

     

    Сметана*

    25/71

    15/57

    15/57

    15/57

    15/57

    10/28

     

     

    М’ясо, птиця

    220/380

    160/320

    200/360

    200/360

    220/380

    80/182

     

     

    М’ясо-ковбасні вироби

    40/150

    20/120

    20/120

    20/120

    20/120

     

     

     

    Риба, рибопродукти*

    60/30

    55/28

    65/33

    60/30

    70/35

    30/15

     

     

    Кава злакова*

    3,5/0

    1,5/0

    1,5/0

    2,5/0

    2,5/0

    1/0

     

     

    Какао*

    1/6

    1/6

    1/6

    1/6

    1/6

     

     

     

    Чай

    1,5/0

    0,5/0

    0,5/0

    0,5/0

    0,5/0

    0,1/0

     

     

    Сіль, сіль йодована

    10/0

    10/0

    10/0

    10/0

    10/0

    8/0

     

     

    Дріжджі

    2/0

    2/0

    2/0

    2/0

    2/0

     

     

     

    Лавровий лист

    0,01/0

    0,01/0

    0,01/0

    0,01/0

    0,01/0

    0,01/0

     

     

    Кислота лимонна

    0,05/0

    0,05/0

    0,05/0

    0,05/0

    0,05/0

    0,05/0

     

     

    Хімічний склад

     

     

     

     

     

     

     

     

    Білки

    144

    113

    125

    123

    129

    58

     

     

    у тому числі тваринні

    72

    39

    68

    82

    82

    35

     

     

    Жири

    131

    113

    119

    115

    115

    57

     

     

    у тому числі рослинні

    25

    15

    23

    20

    20

    8

     

     

    Вуглеводи

    540

    418

    487

    417

    434

    212

     

     

    Енергоцінність, ккал

    3840

    3252

    3685

    3697

    4263

    1593

     

    Примітка.__________
     

    1. Зірочкою (*) позначаються продукти, які споживаються кілька разів на тиждень. Наприклад, денна норма риби - 60 грамів на дитину використовується в меню три рази на тиждень.
    Розрахунок проводиться таким чином: (60 х 7) : 3 = 420 : 3 = 140 грамів.

    2. Продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються у межах денної норми ± 5 відсотків.

    3. Показники калорійності харчових продуктів є середніми і можуть змінюватися залежно від виду, сорту продукту, способу обробки, технології приготування чи рецептури страви тощо.”;

                       

     

     

    “Додаток 8
    до постанови Кабінету Міністрів України
    від 22 листопада 2004 р. № 1591
    (в редакції постанови Кабінету Міністрів України
    від 6 серпня 2014 р. № 353)

    НОРМИ
    заміни продуктів за енергоцінністю

    Найменування продукту

    Вага, кілограмів брутто

    Продукт-замінник

    Вага, кілограмів брутто

    Примітка

    Масло вершкове

    1

    олія

    0,73

     

     

    масло вершкове топлене

    0,8

     

    Олія

    1

    олія (соняшникова, кукурудзяна)

    1

     

    Молоко коров’яче пастеризоване

    1

    молоко коров’яче сухе

    0,11

     

     

    вершки сухі

    0,12

     

     

    молоко згущене стерилізоване

    0,46

     

     

    молоко згущене з цукром

    0,39

     

     

    вершки згущені з цукром

    0,35

     

     

    кисломолочні продукти (наприклад, кефір)

    1

     

     

    сир кисломолочний напівжирний

    0,2

     

     

    сир твердий

    0,11

     

    Хліб житній

    1

    хліб пшеничний

    0,66

     

     

    борошно пшеничне

    0,46

     

    Хліб пшеничний

    1

    хліб житній

    1,5

     

     

    борошно пшеничне

    0,7

     

     

    сухарі (з борошна першого сорту)

    0,75

     

    Чай чорний

    1

    чай чорний плитковий

    1

     

     

     

    чай зелений

    1

     

    Картопля (30 відсотків відходів)

    1

    пюре картопляне сухе

    0,25

     

     

    капуста білокачанна

    1,11

     

     

    капуста цвітна

    0,8

     

     

     

    квасоля, горох свіжі

    0,52

     

    Бобові (зерно)

    1

    горох, квасоля свіжі

    4,2

     

     

    кукурудза консервована

    4,44

     

     

    горошок зелений консервований

    6,6

     

    Морква (буряк) свіжа

    1

    морква (буряк) для гарніру (консерви)

    1,4

     

    Томати свіжі

    1

    томати консервовані

    1,04

     

     

    томатний сік

    1,14

     

     

    томатне пюре (вміст сухих речовин - 12 відсотків)

    0,42

     

    Капуста свіжа

    1

    капуста білокачанна квашена

    1,15

     

     

    капуста білокачанна рання

    1

     

     

    капуста цвітна

    1

     

     

    капуста брюссельська

    1,3

     

    Цибуля-порей

    1

    цибуля свіжа зелена

    0,95

     

    Огірки (томати) солені

    1

    огірки (томати) консервовані

    1,64

     

    Томатне пюре (вміст сухих речовин - 12 відсотків)

    1

    сік томатний натуральний

    2,66

     

     

    томатне пюре (вміст сухих речовин - 20 відсотків)

    0,66

     

     

    томати свіжі

    2,38

     

    Яблука свіжі

    1

    яблука консервовані

    0,41

     

     

    сік яблучний

    0,92

     

     

    сік сливовий

    0,53

     

     

    сік виноградний

    0,65

     

     

    інші соки плодові натуральні

    0,9

     

     

    яблука сушені

    0,2

     

     

    сливи сушені

    0,2

     

     

    абрикоси сушені

    0,17

     

     

    родзинки

    0,15

     

     

    фрукти (ягоди) свіжі (груші, айва, персики, сливи, черешні, вишні, абрикоси, банани)

    1

     

     

    виноград

    0,8

     

     

    компоти консервовані

    0,5

     

    Яблука сушені

    1

    яблука свіжі

    5

     

     

    груші сушені

    1

     

     

    фрукти, ягоди сушені (курага, чорнослив, урюк, родзинки)

    0,5

     

    Дріжджі хлібопекарські

    1

    дріжджі хлібопекарські сухі

    0,3

     

    Кури патрані (I категорії)

    1

    яловичина, свинина

    1

     

     

    кури напівпатрані (I категорії)

    1,34

     

     

    курчата патрані

    1

     

     

    курчата напівпатрані

    1,5

     

     

    стегенця курячі

    0,8

     

     

    філе куряче

    0,6

     

     

    консерви з курятини

    0,75

    за медичними показаннями

    М’ясо (яловичина, свинина нежирна)

     

    печінка

    1

     

     

    серце

    1,77

     

     

    м’ясо птиці патраної (I категорії)

    1

     

     

    ковбаса варена

    0,8

     

     

    консерви м’ясні (у тому числі з курятини)

    0,75

    за медичними показаннями

     

    риба

    1,15

     

     

    сир кисломолочний напівжирний

    1,2

     

    Риба (охолоджена, морожена)

    1

    оселедець солений із головою

    1

     

     

    рибне філе

    0,7

     

     

    консерви рибні

    0,8

    за медичними показаннями”.

     

    яловичина

    0,87

     

     

    яйце

    0,9

     

    Яйця, штук

    1

    сир кисломолочний напівжирний

    0,031

     

     

    яловичина

    0,1

     

     

    молоко

    0,18

     

     

    сир твердий

    0,02